OBČINSKO TEKMOVANJE GASILSKE ZVEZE GRAD 2021

26. 8. 2021 Mihaela Ž. (Občinska uprava)
Izobraževanje, Tečaj, delavnica, predavanje
Vstop prost
PGD Grad
Gasilski dom Grad, 9264 Grad
Termini
28.08.2021 (sobota) ob 18:00

Poročilo o dogodku

OBČINSKO TEKMOVANJE GASILSKE ZVEZE GRAD

Gasilci smo aktivni skozi celo leto, naj bodo to intervencije, izobraževanja, vaje in ne nazadnje razna druženja. Sestavni del urjenja so tudi gasilska tekmovanja, ki jih skozi celo leto ne manjka. To seveda velja za »normalna leta«, zadnji dve leti pa sta vse prej kot normalni. Tudi pri gasilcih se pandemija močno pozna, predvsem pri društvih, ki so že prej komaj shajala. Vaje, tekmovanja in raznorazna druženja so bila oz. so še vedno omejena, če ne v celoti prepovedana. Kljub temu smo izkoristili kratek čas brez ukrepov in po dveh letih spet organizirali tekmovanje Gasilske zveze Grad.
Tekmovanje je potekalo 28. 8. 2021 v organizaciji Prostovoljnega gasilskega društva Grad.
Ker letos ni bilo izbirnih tekmovanj Gasilske zveze Slovenije, smo tekmovalne discipline lahko izbirali sami. Tako so se člani pomerili v vaji z motorno brizgalno ter vaji razvrščanja, mladinci in pionirji pa so tekmovali v vaji z vedrovko.
Da bi omogočili tekmovanje tako rekoč vsem otrokom, se je vaja izvajala v trojkah. To pomeni, da je bila ekipa sestavljena iz treh članov, za klasično vajo jih je potrebno devet. Na ta način je lahko svoje znanje in spretnost pokazalo 8 ekip mladincev ter 10 ekip pionirjev.
V kategoriji mladincev je zmagala ekipa Deteljica Motovilci pred ekipo Dolnji Slaveči 2, na tretje mesto so se uvrstili mladinci Dolnji Slaveči 1.
Pri pionirjih je bila najbolj spretna ekipa Gasilci Vidonci, na drugem mestu so pristali Grad 3, tretji pa so bili Smrkci Motovilci. Tukaj moramo poudariti, da rezultati niso bili prvotnega pomena. Tekmovanja se je udeležilo čez 50 otrok, seveda so bili vsi nagrajeni s spominskimi medaljami.
V kategoriji člani A je tekmovalo 8 enot. Za prvo mesto sta se udarili ekipi iz Motovilcev. Na koncu so bili »mladi« za pičle tri stotinke sekunde pred »starimi«, tretje mesto so dosegli gasilci iz Dolnjih Slaveč. Omeniti velja, da smo letos pogrešali ženske ekipe. Upam, da je bil to samo splet okoliščin in bodo tudi članice v prihodnje spet prisotne.
Včasih je kdo rekel, da ima teh tekmovanj že preko glave. Tokrat pa smo bili vsi enotnega mnenja, da je to tekmovanje bilo še kako potrebno za ohranitev kadra. V nasprotnem primeru bi verjetno izgubili še več članov. 

 Poveljnik Gasilske zveze Grad,
Klemen Flisar