21. TRADICIONALNO NOČNO GASILSKO TEKMOVANJE ZA PREHODNI POKAL "VASI MOTOVILCI"

5. 6. 2019 Mihaela Ž. (Občinska uprava)
Glasba, koncert, festival, Prireditev, Šport
PGD Motovilci
športno igrišče Motovilci, 9264 Grad
Termini
06.07.2019 (sobota) ob 20:00

Poročilo o dogodku

NOČNO GASILSKO TEKMOVANJE ZA POKAL VASI MOTOVILCI

V soboto, 6. 7. 2019, so zvečer Motovilce oblegale trume gasilskih desetin in množice ljudi. Pa ne, da bi kaj zagorelo. V PGD Motovilci smo organizirali zdaj že 21. tradicionalno nočno gasilsko tekmovanje za pokal Motovilci.
Tudi letos se je tekmovanja udeležilo precej ekip ob blizu in daleč. Tekmovanja se je udeležilo 15 moških desetin in 8 ženskih desetin. Letošnja novost je bila, da je naše tekmovanje del Pomurske gasilske letne lige, zato je potekalo nekoliko drugače. Ekipe so se pomerile v suhi vaji z motorno brizgalno ter vaji razvrščanja. Med članicami so zmagale gasilke PGD Bodonci in prejele prehodni pokal v trajno last, saj so slavile že tretjič zapored. Med člani so največje število točk dosegli člani A PGD Motovilci, a so sodelovali le v pomurski ligi. Med člani je v tekmovanju za prehodni pokal vasi Motovilci bila najhitrejša in najuspešnejša desetina iz PGD Pertoča.
Tako med moškimi kot ženskimi ekipami so se od 1. do 6. mesta razveselili pokala in raznih praktičnih nagrad.
Po tekmovanju je v šotoru pri gasilskem domu sledila velika zabava s skupino Blue Planet ter zvezdami večera Učiteljice. Kot že veleva tradicija, je bila zabava nora in je trajala vse do jutranjih ur.
Upravni in tekmovalni odbor se zahvaljuje vsem članov PGD Motovilci in vsem vaščanom vasi Motovilci za nesebično pomoč pri pripravi in izvedbi tekmovanja. Brez vašega truda, volje in skrbi nam ne bi uspelo. Prav tako se zahvaljuje Občini Grad, vsem sponzorjem in ostalim dobrotnikom, ki vsako leto finančno podprejo naše tekmovanje.

Valerija Horvat