20. TRADICIONALNO NOČNO GASILSKO TEKMOVANJE ZA PREHODNI POKAL "VASI MOTOVILCI"

29. 5. 2018 Mihaela Ž. (Občinska uprava)
Glasba, koncert, festival, Šport
PGD Motovilci
gasislki dom Motovilci, 9264 Grad
Termini
07.07.2018 (sobota) ob 20:00

Poročilo o dogodku

NOČNO GASILSKO TEKMOVANJE

»Prvi in drugi v napad!«

V soboto, 7. 7. 2018, so zvečer Motovilce oblegale trume gasilskih desetin in množice ljudi. Pa ne, da bi kaj zagorelo. V PGD Motovilci smo organizirali zdaj že 20. tradicionalno nočno gasilsko tekmovanje za pokal Motovilci.
Tudi letos se je tekmovanja udeležilo precej ekip ob blizu in daleč. Med ekipami je bilo zaslediti PGD Hajdoše in PGD Starše, desetine, ki zastopajo barve Slovenije na gasilskih olimpijadah po svetu. Ekipe so se pomerile v suhi vaji z motorno brizgalno ter v metu torbice v začrtan krog. Pri tem je bila med moškimi ekipami najhitrejša in najuspešnejša desetina iz PGD Šratovci, ekipa z največ zmagami na našem tekmovanju. Med ženskimi ekipami pa je zopet, zdaj že osmič, slavila desetina iz PGD Bodonci.
Tako med moškimi kot ženskimi ekipami so se od 1. do 6. mesta razveselili pokala in raznih praktičnih ali denarnih nagrad. Ekipi, ki pa sta dosegli prvo mesto, pa sta prejeli tudi prehodni pokal. Ekipa PGD Bodonci je prejela prehodni pokal že drugič v trajno last.
Po tekmovanju je v šotoru pri gasilskem domu sledila velika zabava s skupino Zlata žila ter z glavno gostjo večera, Danijelo Martinović. Danijela je razgrela svoje oboževalce s svojimi znanimi pesmimi. Kot že veleva tradicija, je bila zabava nora in je trajala vse do jutranjih ur.
Upravni in tekmovalni odbor se zahvaljuje vsem članom PGD Motovilci in vsem vaščanom vasi Motovilci za nesebično pomoč vseh teh 20 let. Brez vašega truda, volje in skrbi nam ne bi uspelo. Prav tako se zahvaljuje Občini Grad, vsem sponzorjem in ostalim dobrotnikom, ki vsako leto finančno podprejo naše tekmovanje.
Dvajseta obletnica je mimo. Želimo si, da bi naslednjih 20 let bilo tako zanimivih, pestrih in razburljivih, kakor je bilo prvih. Za konec pa, se vidimo drugo leto na 21. nočnem gasilskem tekmovanju.

Valerija Horvat