SREČANJE STAREJŠIH OBČANOV

22. 1. 2016 Mihaela Ž. (Občinska uprava)
Gard 170, 9264 Grad, gasilski dom Grad, 9264 Grad
Termini
13.11.2016 (nedelja) ob 11:00

Poročilo o dogodku

Srečanje starejših občanov Občine Grad

  

»Cilj starih ljudi: Tako je prvi cilj postati moder, saj prihaja od starih, ki so postali modri, blagoslov za ljudi. Drugi cilj je začutiti posebno bližino do večnega. Toda najpomembnejša naloga starih ljudi pa je: kazati na luč, ki sveti med nami. Stari ljudje vidijo globlje. Vidijo bistvo. Vidijo luč, tudi če se zdi zakrita. Modri stari ljudje razumejo življenje. In zrejo, kar je zdravo in célo sredi našega življenja.« (Anselm Grün)

V nedeljo, 13. novembra je v gasilskem domu pri Gradu potekalo že tradicionalno srečanje starejših občank in občanov občine Grad. Srečanje se je začelo s sveto mašo, v Cerkvi Marije Vnebovzete pri Gradu, ki jo je daroval domači župnik g. Marko Magdič, nato pa nadaljevalo v gasilskem domu. Okrog 130 udeleženih starejših občanov od 70 let, se je imelo čast razveseliti ob kulturnem programu, plesu in zvoku nežnih melodij, ki so jih izvajali učenci OŠ Grad. Starejši so v nekajurnem druženju obujali spomine in delili srečne in tudi nekoliko manj srečne življenjske preizkušnje s svojimi znanci in prijatelji, saj se nekateri vidijo samo na teh tradicionalnih srečanjih starostnikov.

Za vse navzoče je spregovorila tudi županja, Cvetka Ficko, ki je izrazila veselje nad visokim številom zbranih občank in občanov, zaželela jim prijetno druženje z besedami, »čas v katerem živimo nam vse bolj narekuje, da le medsebojno razumevanje, strpnost in spoštovanje zagotavlja prijazno in kakovostnejše življenje.« Duhovno misel in blagoslov za kosilo je dal župnik g. Marko Magdič. Ob kosilu so skupaj z županjo nazdravili za zdravo in mirno nadaljnjo pot življenja. Vsak udeleženec je bil ob pogostitvi skromno obdarjen.

 

  Mihaela Žökš, dipl.upr.org.

strokovna sodelavka za družbene dejavnosti