Grad
Domov Novice in objave Fotogalerija

Fotogalerija

Čudoviti fašenki z vrtca in OŠ Grad obiskali županjo Cvetko Ficko in občinsko upravo

Število fotografij: 7

Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku

Število fotografij: 44
V sredo, 07. 02. 2018 je v kulturni dvorani Grad potekala proslava ob letošnjem kulturnem prazniku. Poleg nagovorov gostov ter kulturnega programa, ki so ga pripravili učenci, so razglasili tudi rezultate mednarodnega literarnega natečaja.

PRIKAZOVALNIK HITROSTI TUDI V OBČINI GRAD IN SICER V NASELJU GRAD

Število fotografij: 3
S prikazovalniki hitrosti do večje varnosti v lokalnih skupnostih (Ljubljana, 21. december 2017) Agencija za varnost prometa je v sodelovanju s podjetjema Intermatic in Sipronika tudi letos, že sedmo leto zapored, na podlagi javnega poziva podelila prikazovalnike hitrosti »Vi vozite« v brezplačni polletni najem slovenskim občinam. Z brezplačnim najemom prikazovalnikov hitrosti želijo na agenciji opozoriti voznike k strpnejši vožnji in s tem prispevati k večji varnosti vseh udeležencev v cestnem prometu. Pri tem pa občine spodbuditi, da bi uporabljale prikazovalnike hitrosti, saj so dokazano učinkovit kratkoročni ukrep za zmanjšanje povprečnih hitrosti v naseljih in izven njih. S prikazovalniki hitrosti se tudi zbirajo podatki o izmerjenih hitrostih, na podlagi le-teh lahko pripravijo analize ter predloge za izvedbo različnih infrastrukturnih ukrepov na cestah. Med 31 občinami prejemnicami je tudi Občina Grad, prejeti prikazovalnik pa že deluje na lokaciji Grad 164 (v bližini gasilskega doma Grad) in meri iz smeri Kuzma - Grad.

PRIHOD BOŽIČKA IN BAZAR VRTCA, december 2017

Število fotografij: 27
Božiček obiskal otroke pri Gradu Občina Grad in Vrtec pri OŠ Grad sta 16. decembra 2017 v kulturni dvorani pri Gradu skupaj pripravila prireditev ob prihodu Božička za naše najmlajše občane. Zbrane otroke in njihove starše je pozdravila županja Cvetka Ficko in jim zaželela mirne praznike v krogu svojih družin. Otroci so nam zapeli in zaplesali nato pa so se prepustili predstavi Praznična nogavička v izvedbi gledališke skupine Ku Kuc, ki so jo navdušeno spremljali, se čudili in smejali. Po predstavi so otroci skupaj z igralci med sebe priklicali Božička, ki jim je prinesel darila. Otroci so se z Božičkom tudi fotografirali in obljubili, da bodo celo leto pridni, da bo naslednje leto spet prišel. Najbolj pogumni so mu na uho tudi prišepnili svoje želje. Zunaj pa so nas pričakale stojnice z božičnimi izdelki, ki so jih izdelali otroci skupaj s svojimi vzgojiteljicami in starši. Z Božičkom je Občina Grad tako razveselila 81 otrok iz občine, starih od 1 do 6 let, prav tako pa njihove starše in stare starše, ki so s predstavo in obdarovanjem otrok zakorakali v božično - novoletne praznike z željo, da bi jih pristno skupaj doživeli.

12. prvenstvo občine Grad v namiznem tenisu

Število fotografij: 5
V soboto, 13. 1. 2018, se je v telovadnici OŠ Grad odvijalo že 12. prvenstvo občine Grad v namiznem tenisu. Tekmovali so nekategorizirani tekmovalci, s stalnim bivališčem v občini Grad v različnih kategorijah.

Osrednja občinska proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti

Število fotografij: 20

OTVORITEV PRVEGA KROŽIŠČA NA GORIČKEM, december 2017

Število fotografij: 28
10. decembra 2017 je v Motovilcih potekala otvoritev krožišča, ki ga je pripravila Občina Grad v sodelovanju s PGD Motovilci. Točno opoldne je zbrane ob prvem krožišču na Goričkem nagovorila županja občine Grad Cvetka Ficko, blagoslov krožišča pa sta opravila domači župnik g. Marko Magdič in evangeličanska duhovnica iz Gornjih Slaveč ga. Simona Prosič Filip. Po blagoslovu je sledil uraden prerez traku, nato pa so se skozi krožišče zapeljali starodobniki. Sledilo je skupno druženje v gasilskem domu v Motovilcih.

Sanacijska dela na javnih poteh v naselju Dolnji Slavečih (JP 698050 Olabe spodnji del, odsek od Pütara proti Pozveku v dolžini 145 m, odsek Potočnik – igrišče, JP 698090 Vratušov – Vidonjev breg, odsek Vidonjev breg – Sijarto v dolžini 40 m, odsek Makovec), september 2017

Število fotografij: 9

IZGRADNJA KROŽIŠČA V MOTOVILCIH, oktober 2017

Število fotografij: 88
V torek, 26. septembra 2017, sta županja Občine Grad Cvetka Ficko in direktor podjetja Pomgrad – Cestno podjetje d.d. Jožef Dominko podpisala pogodbo za izgradnjo krožišča v Motovilcih. Gre za nevarno križišče, kjer se sekajo ceste med Pertočo in Gradom ter med Motovilci in Dolnji Slaveči. Vrednost pogodbe znaša 79.126,59 evrov z ddv. Za izbor izvajalca del je bilo objavljeno javno naročilo na portalu javnih naročil. Gradnja bo predvidoma končana do začetka meseca novembra. OTVORITEV: 10. decembra 2017 je v Motovilcih potekala otvoritev krožišča, ki ga je pripravila Občina Grad v sodelovanju s PGD Motovilci. Točno opoldne je zbrane ob prvem krožišču na Goričkem nagovorila županja Občine Grad Cvetka Ficko, blagoslov krožišča pa sta opravila domači župnik g. Marko Magdič in evangeličanska duhovnica iz Gornjih Slaveč, ga. Simona Prosič Filip. Po blagoslovu je sledil uraden prerez traku, nato pa so se skozi krožišče zapeljali starodobniki.

ŽIVETI IN UDEJANJATI TRAJNOSTNI RAZVOJ - ZAKLJUČEK LITERARNEGA NATEČAJA, oktober 2017

Število fotografij: 11
Slavnostni govorec dr. Dušan Plut je v nagovoru strnil razmišljanja, ki jih je o trajnostnem razvoju povedal na uvodni okrogli mizi. Izpostavil je, da živimo v svetu protislovij in poudaril, da brez odgovornega načina življenja ne bomo preživeli. Kar se zdaj dogaja z naravnimi danostmi je marsikje zločin. Zato je obveza vseh, da za naslednje rodove ohranimo pogoje za spodobno življenje. To željo so izpostavili tudi avtorji, ki so se udeležili literarnega natečaja. Podelitev priznanj osnovnošolcem in srednješolcem za sodelovanje na literarnem natečaju je potekala v prostorih občinske kulturne dvorane na Tišini. V zelo prijetnem kulturnem programu pa so sodelovali dijaki soboške Gimnazije in učenca Osnovne šole Grad pod vodstvom mentorice ga. Marija Štesl. Nagrajena besedila Živeti z naravo sta napisala tudi naša učenca iz OŠ Grad, Maja Klement, (sedaj je že dijakinja Gimnazije v Murski Soboti) in Alex Horvat. Iz drugih šol pa so še dobitniki Žiga Mekiš Recek, Pia Zala Meden, Dušan Žuman, in Eva Pešti. Odlomke iz teh del sta interpretirala, Špela Makari in Aljaž Ferencek (učenca OŠ Grad). Priznanja so avtorjem in njihovim mentorjem podelili dr. Dušan Plut, Irena Kumer in Ernest Ebenšpanger.

Županja Cvetka Ficko izročila OŠ Grad knjige Brez čebel ne bo življenja

Število fotografij: 6
Občina Grad podpira prizadevanja in razne projekte Čebelarske zveze Slovenije pri ozaveščanju prebivalstva o pomenu čebel in medovitih rastlin. Pred kratkim je izpod peresa avtorjev Petra Kozmusa, Boštjana Noča in Karoline Vrtačnik izšla knjiga Brez čebel ne bo življenja. Gre za izredno knjižno delo, avtorji pa so k sodelovanju povabili kar 66 najpomembnejših imen s področja čebelarstva iz 32 držav sveta. Ker v naši občini želimo, da se že najmlajši občani zavedajo, da brez opraševanja skoraj ni zelenja, ni cvetenja in posledično tudi ni hrane, je Občina Grad naročila par izvodov te knjige ter jo predala Osnovni šoli Grad. Nova knjiga bo izredno poučno gradivo, po katerem bodo imeli v prihodnje priložnost seči učenci, učitelji, vzgojitelji…

Sanacija mostu Grad - Bežanova graba, september 2017

Število fotografij: 10

Sanacijska dela na javni poti v naselju Grad (JP 697410 Majcev breg v dolžini 900 m), september 2017

Število fotografij: 8

PRVI ŠOLSKI DAN ZA NAŠE PRVOŠOLČKE

Število fotografij: 15
Prvošolčke je tudi letos pozdravila županja Občine Grad, Cvetka Ficko. Šolski prag je letos prvič prestopilo 11 prvošolčkov. Županja je prvošolčkom in njihovim staršem zaželela prijeten in kar se da uspešen začetek novega šolskega leta. Kot je dejala, je prvi šolski dan vedno nekaj posebnega za učence, ki prvič prestopijo šolski prag in si ga zapomnijo za celo življenje, tako tudi za starše in občino. Prvošolčke so pozdravili tudi otroci iz drugega razreda, ki so lani obiskovali prvi razred in tako pokazali prvošolčkom, kaj so se naučili v prvem razredu.

Sanacija čistilne naprave Motovilci, avgust 2017

Število fotografij: 34
Začela so se sanacijska dela na rastlinski čistilni napravi v Motovilcih. Vrednost del je 41.951,38 EUR brez DDV za elektro in montažna dela. Gradbena dela pa izvaja Andrej Fujs s.p. v vrednosti 18.209,04 EUR brez DDV. Izvajalec del je podjetje Liviplant d.o.o. ter naš Režijski obrat. Občina Grad ima na območju naselja Motovilci izgrajeno kanalizacijsko omrežje, ki se zaključuje z rastlinsko čistilno napravo s kapaciteto čiščenja 300 PE. Obstoječa ČN Motovilci je delno zamuljena na prvi od treh zaporedno vezanih gred s horizontalnim podpovršinskim tokom. Težave s prevodnostjo se kažejo tudi v drugi in tretji gredi, saj se voda občasno pojavi na površini grede. Prav tako se izkazuje, da imajo črpalke, ki dovajajo vodo na ČN prevelik pretok, kar povzroča slabše usedanje delcev v samem usedalniku, kot tudi prehitro dovajanje vode, kar otežuje pretočnost skozi substrat. Velikokrat je prihajalo do težav, vaščani so bili v skrbeh, predvsem spodnji del hiš, dogajali so se izlivi, črpalke so bile večkrat v okvari in so terjale zamenjavo. Delavci Režijskega obrata so zaradi odprave napak v delovanju čistilne naprave dela opravljali tudi med vikendom, ko so odstranjevali zamašenost, da bi zagotovili pretočnost kanalizacije. Zaradi vedno večjih stroškov vzdrževanja in nefunkcionalnosti je potrebna sanacija delovanja čistilne naprave.

PODPIS POGODBE - INVESTICIJSKO VZDRŽEVANJE JAVNIH POTI

Število fotografij: 2
Županja Cvetka Ficko in Boris Sapač, namestnik predsednika uprave podjetja Pomgrad d.d. iz Murske Sobote sta 8. avgusta 2017 podpisala pogodbo za Investicijsko vzdrževanje javnih poti v Občini Grad v letu 2017 v višini 133.943,10 EUR. Na predlog Odbora za infrastrukturo se bodo sanacijska dela izvajala na javnih poteh: • v naselju Vidonci - povezava Kovačevci (JP 697570 Horvatova cesta – Dolenjski vrej v dolžini 1.145 m), •v naselju Grad (JP 697410 Majcev breg v dolžini 900 m), •v naselju Kruplivnik (JP 697890 Frumenova graba v dolžni 60 m, JP 697860 mimo Martinoša in mlina, odsek od križišča občinske ceste mimo mlina v dolžini 300 m, odsek od mosta proti Vladoju v dolžini 150 m, od mosta proti Recku v dolžini 100 m) ter •v naselju Dolnji Slaveči (JP 698050 Olabe spodnji del, odsek od Pütara proti Pozveku v dolžini 145 m, odsek Potočnik – igrišče, JP 698090 Vratušov – Vidonjev breg, odsek Vidonjev breg – Sijarto v dolžini 40 m, odsek Makovec). Za izbor izvajalca del je bilo objavljeno javno naročilo na portalu javnih naročil. Najugodnejšo ponudbo je podalo podjetje Pomgrad d.d.

Sanacijska dela na javni poti v naselju Vidonci (JP 697570 Horvatova cesta – Dolenjski vrej v dolžini 1.145 m) september 2017

Število fotografij: 6

ROMARSKO SREČANJE BOLNIH IN ONEMOGLIH PRI GRAČKI MARIJI

Število fotografij: 9
V nedeljo, 20. avgusta 2017 je bil pri Gradu Marijanski romarski shod, ki so se ga udeležili bolni in onemogli romarji iz dekanije Murska Sobota. Molitveno uro smo vodili člani ZMP Murska Sobota. Sv. mašo je daroval br. Milan Kvas ob somaševanju dekanijskih duhovnikov. V pridigi je poudaril moč zakramenta bolniškega maziljenja, ki je zakrament tolažbe in moči in ne znak bližajoče smrti, kot je zakoreninjeno v miselnosti ljudi. Maziljenje pomeni, da izročimo naše telo Gospodu, ki ima besede večnega življenja. Ne sicer, da bi pričakovali čudež, ampak da bi svoje življenje zaupali Gospodu. Ko stopi človek v zrelejše obdobje svojega življenja vidi, da je bilo vse kar ga je v življenju doletelo, tudi slabo, za nekaj dobro. Srečanje ob Gospodovi mizi, je bila tako lepa priložnost za izročitev trpljenja bolezni in starosti na oltar. Med obredom je bila možnost za prejem svetega bolniškega maziljenja in tudi za zakrament sv. spovedi. Po maši pa je sledilo družabno srečanje ob sladkih dobrotah, ki so jih napekle pridne gospodinje.

OBČINSKO GASILSKO TEKMOVANJE, Motovilci 20.8.2017

Število fotografij: 22
V nedeljo, 20. 8. 2017, se je ob gasilsko-vaškem domu v Motovilcih odvijalo Občinsko gasilsko tekmovanje GZ Grad. Gasilske ekipe so izvajale taktično mokro vajo. Na tekmovanju je sodelovalo 16 ekip (člani A, člani B, članice A, mladinci in pionirji).

BLAGOSLOVITEV OBNOVLJENEGA KULARJEVEGA KRIŽA V VIDONCI

Število fotografij: 15
Na prelepo prvo julijsko nedeljo, 2. julija, je bilo v Občini Grad še posebej slovesno. V vasi Vidonci je namreč potekala blagoslovitev v celoti obnovljenega Kularjevega križa. Te svečanosti se je udeležilo veliko ljudi. Slovesnost je vodil domači župnik g. Marko Magdič, ki je vse zbrane povabil naj hodimo v življenju zazrti v Gospodov križ in naj v Njem iščemo moč. S povabilom, »Silna je moč molitve« smo skupaj zmolili molitev Očenaš, za družino Kular, vaščane Vidonec in za celotno Občino Grad. Zbrane je nagovorila tudi županja Občine Grad, Cvetka Ficko, ki se je v svojem nagovoru dotaknila zgodovine križa in zbranim povedala, »da je križno znamenje tisti simbol, ki nam daje moč in vero, da nas pot pripelje vedno domov, pa naj je to dom ali mir in spokojnost v duši,« ter se zahvalila družini Kular, da je ohranila simbol vere, ljubezni in miru, da bo tako še dolgo lahko nudil duhovno zatočišče generacijam, ki bodo hodile mimo. Kularov križ stoji na tem mestu že od leta 1916. Pred smrtjo, ga je dala postaviti mati Ana Kular, rojena Ropoša, ki je s tem izpolnila svojo obljubo, da postavi križno znamenje za srečno vrnitev dveh sinov iz prve svetovne vojne. Po pripovedovanju domačih je takratni grački župnik g. Rudolf Bednarik dobil podobi Jezusa in Marije iz Italije. Kularov križ je bil obnovljen in 21. junija 1996 ga je takratni župnik g. Štefan Kuhar blagoslovil. Ker pa čas terja svoje se je Družina Kular po tolikih letih spet odločila, da pristopi k obnovi. Z vnemo in zagnanostjo so se lotili potrebnega dela in obnovili križ vse od temeljev in same konstrukcije. Investicijo je družina finančno sama podprla. Po zaključku sv. maše je sledilo še srečanje pod šotorom, vsi prisotni so bili od družine Kular počaščeni s pecivom in malico.

17. OBČINSKI PRAZNIK OBČINE GRAD

Število fotografij: 42
Praznovanje 17. občinskega praznika Občine Grad, v Dolnjih Slavečih, 6.8.2017

OBČINSKE VAŠKE IGRE 2017, DOLNJI SLAVEČI

Število fotografij: 65

80 let PGD Radovci

Število fotografij: 27

50 LET NK GRAD, 12.8.2017

Število fotografij: 24
Nogometni klub Grad je proslavil 50-letnico obstoja s podelitvijo plaket in priznanj ter "prijateljsko" tekmo med Gradom in Tromejnikom (2 : 0). V prireditvenem šotoru blizu nogometnega igrišča so priznanja prejeli mnogi posamezniki, ki so prostovoljno pomagali pri delovanju NK Grad skozi njegovo zgodovino, zahvalne plakete pa so dobili: Marjan Hüll, Janko Rožman, Matija Žižek, Nikola Uzelac, Koloman Šušlec, Marjan Recek, Rudi Čagran, Vladimir Dora, Karel Benčec, Anton Žökš in Franc Horvat ter občina Grad in MNZ Murska Sobota, v imenu katere je njen predsednik Danilo Kacijan podelil darilo sedanjemu predsedniku NK Grad Ernestu Mešiču. Spominske plakete pa so prejeli nekdanji predsedniki kluba: Viktor Klement, Dušan Hüll, Petar Stošič, Jože Rajbar, Dušan Sukič in Emil Šeruga, posthumno pa so ju podelili tudi nekdanjima, žal že pokojnima predsednikoma Kamenščku in Zadravcu. Med premorom je za letalski šov nad igriščem poskrbel akrobatski pilot Peter Podlunšek, zvečer pa sta v šotoru množice zabavala Dražen Zečić in skupina Plamen.

SPOMIN NA 27. APRIL IN 1. MAJ

Število fotografij: 13
Učenci OŠ Grad so pripravili proslavo ob dnevu boja proti okupatorju in ob prazniku dela, 1. maj. Spominjali so se dogodkov, ki so oblikovali življenje našega slovenskega naroda, obujali spomin na zgodovinski boj za svobodo in samostojnost, hkrati pa prikazali, da je spomin pomemben, še pomembnejše pa je zaupanje v prihodnost in načrt za prihodnje. Spoštovane občanke in občani, z jasno vizijo, voljo in z iskrenim prizadevanjem za skupno dobro, bomo znova stopili tudi na pravo pot v naši državi, v kateri lahko vsak posameznik sebi in svoji družini z delom zagotavlja spodobno življenje. Ob dnevu slovenskega upora ter ob 1. maju vam iskreno čestitamo in vam želimo prijetno praznovanje! Občinska uprava Občine Grad

EVHARISTIČNO BOGOSLUŽJE NA ČAST SV. FLORIJANU

Število fotografij: 1
V nedeljo, 7. maja 2017, je v župnijski cerkvi sv. Marije Vnebovzete potekala sveta maša na čast sv. Florijanu, zavetniku gasilcev. Omenjenega bogoslužja se je udeležilo več kot petdeset gasilk in gasilcev iz občine Grad.

4. TEKMOVANJE V KUHANJU MOTOVILSKEGA BOGRAČA IN BLAGOSLOV NADSTREŠKA SLAČILNIC

Število fotografij: 33

Prevzem nove motorne brizgalne, PGD Motovilci, 20.5.2017

Število fotografij: 17

POHOD PO KOVAČEVCI, 7.5.2017

Število fotografij: 4

MAŠKARE PRI ŽUPANJI

Število fotografij: 6
Obiskali so nas otroci in vzgojiteljice vrtca pri OŠ Grad. Nato pa še gusar. Obisk maškar prinaša srečo, zato hvala za obisk.

Obisk Srbske stokovne delegacije in kmetovalcev; februar 2017

Število fotografij: 28
Predstavniki pobratenih občin Slovenije in Srbije, ki so leta 2015 in 2016 podpisali listine o sodelovanju so obiskali svoje prijatelje v Sloveniji - Grad, Cankova, Murska Sobota, Beltinci, Turnišče, Radenci, Gornja Radgona... Tako je Občina Grad bila deležna srečanja strokovne delegacije iz pobratene Občine Srbobran in njihovih kmetovalcev.

Pomladno srečanje na gradu Grad, marec 2017

Število fotografij: 17
Z razstavo in srečanjem županov so s 1. marcem za javnost odprli letošnjo sezono na gradu Grad, kjer so napovedali tudi pestro dogajanje na različnih področjih. Ob tej priložnosti so se srečali županja in župani občin, ki delujejo na območju Krajinskega parka Goričko, člani sveta javnega zavoda in partnerji, s katerimi sodelujejo v različnih projektih ter spregovorili o opravljenem delu v preteklem letu in načrtih za naprej.

Kurenti na OŠ Grad, 2017

Število fotografij: 13
Kurenti obiskali OŠ Grad in se veselili z učenci.

8. SREČANJE ŽUPANJ SLOVENIJE PRI GRADU

Število fotografij: 79
Vsake tri mesece se županje slovenskih občin srečajo v eni izmed občin, ki jo vodi županja. Na srečanju obravnavajo skupne teme, na katere preko Skupnosti občin povabijo razne strokovnjake. V sredo, 8. marca 2017 je Cvetka Ficko, županja Občine Grad gostila 8. srečanje županj. Srečanja se je udeležilo 12 županj od 16. Srečanje županj je bilo tokrat posvečeno pravilnosti transferjev na področju družbenih dejavnosti, potekalo je ob Mednarodnem dnevu žensk. Zato je ob tej priložnosti potekal tudi pogovor s Predsednikom Računskega sodišča RS, Tomažem Veselom, Varuhinjo človekovih pravic, Vlasto Nussdorfer in Jasmino Vidmar, generalno sekretarko Skupnosti občin Slovenije, o položaju žensk v Sloveniji danes ter o potrebnih korakih v prihodnje. Srečanju se je pridružil tudi prof. dr. Ciril Ribičič iz Inštituta za ustavno pravo in sodelavec Domen Končan, kjer v okviru projekta raziskujejo, kakšne bi bile najustreznejše zakonske rešitve za izboljšanje zastopanosti žensk na mestih odločanja v lokalnih skupnostih. Ob zaključku uradnega dela srečanja je potekala še tiskovna konferenca, zatem pa jim je županja pokazala delček naše občine. Obiskali so osnovno šolo, kjer jih je prijazno sprejel, ravnatelj Vikotor Navotnik in povedal nekaj besed o šoli. G. Karel Šalamon jim je ob zanimivi diaproekciji predstavil začetke lončarskega krožka na OŠ Grad in dobil velik aplavz in čestitke za uspešno, pristno delo. Vsi gostje so dobili v dar tudi skledo, da jih bo spominjala na srečanje. Sledil je obisk Doživljajskega parka Vulkanije, kjer jih je krtek Oli odpeljal v podzemlje goričkega. Nato so se odpeljali do največjega gradu, kjer jih je sprejela ga. Štefanija Fujs in jih popeljala v notranjost gradu in predstavila značilnosti. V grajski kleti so imeli degustacijo vin naših pridnih vinarjev. Iz gradu so se odpeljali do Apartmajev Džaboka in Gruška v Kruplivniku, kjer jim je ga. Edita Časar pokazala domačijo - apartmaje urejene na pristen gorički način. Deležni so bili tudi degustacije domačih likerjev - žganj. Zaključek prijetnega srečanja je bil s kosilom Pri Veselem Goričancu.

Gledališka predstava "Tragedija, da je že komedija"

Število fotografij: 11
Ob komediji Tragedija, da je že komedija v izvedbi Gledališke skupine Strokovnega društva medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov Pomurja smo se v petek, 24. februara 2017 pošteno nasmejali in se sprostili, obenem pa uživali v kvalitetni gledališki izvedbi naših gostov.

TRGOVSKI POTNIK PRI GRADU, 4.3.2017

Število fotografij: 9
"Zgrebaši" s komedijo Trgovski potnik pri Gradu nasmejali ljubitelje dramskih iger.

100. ROJSTNI DAN OBČANKE IDE GJERGJEK IZ RADOVEC

Število fotografij: 3
21. december 2016 je bil prav poseben dan za go. Ido Gjergjek, našo občanko, saj je dopolnila zavidljivih 100 let svojega življenja. Ida prihaja iz Radovec, sedaj pa stanuje v Domu starejših občanov Rakičan. Iz njenih oči sijeta sreča in volja do življenja. Ob okroglem in predvsem visokem življenjskem jubileju jo je obiskala in ji čestitala tudi županja občine Grad Cvetka Ficko. Ida je zadovoljna in vesela in to je zagotovo dober recept za vse tiste, ki si želimo, da bi zajemali življenje s polno žlico ter ne glede na ovire, na katere naletimo, z visoko dvignjeno glavo ter nasmejanim obrazom dočakali vsaj 100 let. ČESTITAMO.

ANDREJEV SEJEM 2016

Število fotografij: 11
Praznovanje ob godu sv. Andreja

Srečanje starejših občanov, november 2016

Število fotografij: 43

Prihod sv. Miklavža in Miklavžev bazar 2016

Število fotografij: 31
Občina Grad in vrtec pri OŠ Grad sta skupaj pripravila prihod sv. Miklavža in Miklavžev bazar 2016.

Noč gračkoga zmaja 2016

Število fotografij: 106
Noč gračkoga zmaja 2016

PRVOŠOLČKI

Število fotografij: 10
PRVI ŠOLSKI DAN ZA NAŠE PRVOŠOLČKE

16. OBČINSKI PRAZNIK OBČINE GRAD - KRUPLIVNIK

Število fotografij: 79
16. OBČINSKI PRAZNIK OBČINE GRAD - SLAVNOSTNA SEJA V KRUPLIVNIKU,7.8.2016

DAN DRŽAVNOSTI IN 25- LETNICA SAMOSTOJNOSTI SLOVENIJE

Število fotografij: 18
Proslava ob dnevu državnosti

Pomladno srečanje na gradu Grad

Število fotografij: 26
Pomladno srečanje na gradu Grad

4. SREČANJE ŽUPANJ SLOVENIJE V OBČINI ŠMARJEŠKE TOPLICE

Število fotografij: 13
4. SREČANJE ŽUPANJ SLOVENIJE V OBČINI ŠMARJEŠKE TOPLICE

Obisk Čebelarske zveze Slovenije

Število fotografij: 20
Obisk čebelarske zveze Slovenije v Občini Grad

KULTURNI PRAZNIK 2016

Število fotografij: 30
Kulturni praznik 2016

PUST 2016

Število fotografij: 6
Vrtec obiskal Občinsko upravo.

SREČANJE Z ŽUPANJO

Število fotografij: 12
V sklopu 15. občinskega praznika in pred največjim krščanskim praznikom Marijinega Vnebovzetja je županja gostila v občinski stavbi poročne pare, ki so letos praznovali okrogle obletnice.

15. OBČINSKI PRAZNIK 2015

Število fotografij: 19
Praznovanje 15. občinskega praznika Občine Grad v Vidoncih.

Doživljajski park Vulkanija

Število fotografij: 14
Projekt sofinanciran z EU sredstev

Srečanje starejših občanov 2015

Število fotografij: 1
Občina Grad vsako leto organizira SREČANJE STAREJŠIH OBČANOV, kjer se ob kosilu občani družijo, občina pa jim podari majhno pozornost. Srečanje poteka v gasilskem domu pri Gradu, kjer starejše občane razveselijo učenci OŠ Grad s krajšim kulturnim programom.

Noč gračkoga zmaja 2015

Število fotografij: 24
Po stoletjih dolgega spanja se je iz ostankov vulkana pri Gradu na Goričkem prebudil Grački zmaj Kač.

Občina Grad

Število fotografij: 30
OBČINA GRAD

Rojstna hiša Mikloša Küzmiča

Število fotografij: 4

Pütarov mlin

Število fotografij: 6
Obnova mlina iz EU sredstev

Olivinova doživljajska pot

Število fotografij: 3

Odkrijmo Gračke zaklade

Število fotografij: 4

Med zelene hribe s turističnim vlakom

Število fotografij: 5

Kripta

Število fotografij: 2
Grobnica

Kapele, križi in zvoniki v občini Grad

Število fotografij: 8

Kamnolom bazaltnega tufa

Število fotografij: 7
Nahajališče olivina

Največji grad v Sloveniji

Število fotografij: 19
Ponosni na našo največjo znamenitost

Cerkev Marije Vnebovzete

Število fotografij: 11
Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?